tiistai 22. huhtikuuta 2014

Simpukkakakku

Vietin pääsiäisviikonloppuna syntymäpäiviäni ja tein itselleni (ja perheelle) juustokakun.


Tai ei siinä kyllä mitään juustoa ole.
Juustokakku kuulostaa vain paljon terveellisemmältä kuin 
Valkosuklaa-daimkakku.


Olen saanut monesti maistaa Daim-kakkua eri juhlissa ja olen törmännyt aika moneen erilaiseen reseptiinkin. 
Tämän ohjeen sovelsin kuitenkin omasta päästäni, vanhoja juustokakkuoppeja muistellen ja tiettyä makuvisiota tavoitellen.


Löysin kaapista viikkoa aikaisemmin pikkurasian noita ihania Guyilian-simpukkakonvehteja ja siitä se koristeluajatus sitten lähti!
(Älkää vaan kysykö, miten sellainen rasia oli voinut unohtua kaapin perälle avaamattomana!?)

Kokeilin kuvahakua ja löysin ihania simpukkakakkuja joita pinnailin pinterestiin muistiin, etten vain unohtaisi toteuttaa tätä hauskaa ideaa. Onneksi sentään muistin sen, että ne synttärini ovat ihan nurkan takana. Ostin sinisen värin sekä daimit valmiiksi kaappiin simpukoiden kanssa odottamaan.
Sininen väri siksi, että omaan merenrantakakkuuni kuuluu ehdottomasti turkoosina kimmeltävä meri!

Ohje:


400g paketti Digestive-keksejä
75g margariinia

4dl vispikermaa
200g maitorahkaa
200g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria
2 isoa 56g Daim-patukkaa 

2dl omenatäysmehua
0,5 dl vettä
2rkl sitruunamehua
2rkl vettä
4 liivatelehteä
0,5 tl eli 2,5ml sinistä elintarvikeväriä (nestemäinen dr. Oetker)

Murskaa keksit leivinpaperin päällä kaulimella pyöritellen. Säästä osa koristeluun ja sekoita loppujen sekaan sulatettu rasva. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuuan pohjalle ja lusikan avulla myös ohuesti reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Vispaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hetken ja sekoita rahkan kanssa tasaiseksi massaksi. Nostele suklaa-rahkaseos sekä vaniljasokeri varovasti kermavaahdon sekaan.
Murskaa Daimit sopivaksi rouheeksi. 
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja nosta pois liedeltä. Sulata liivatteet mehuun ja sekoita. Älä enää kiehauta! Anna seoksen jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana kermavaahto-rahka-suklaaseokseen koko ajan tasaisesti vatkaten.
Ota 1/3 seoksesta syrjään eri astiaan ja sekoita Daim-rouheet isompaan seosmäärään.
Kaada ensin daimillinen seos pohjan päälle tasaisesti ja sitten päälle syrjään otettu seos ilman sattumia.
(En halunnut, että daim-murut näkyvät "veden" läpi.)
Tee lusikalla pintaan kuoppia sekä epäsymmetrisiä laineiden muotoja.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Sekoita omenamehu, 0,5dl vettä ja elintarvikeväri yhteen. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta sitruunamehu sekä 2rkl vettä kattilassa ja nosta pois liedeltä. Sulata liivatteet mehuun ja sekoita. Älä enää kiehauta! Anna seoksen jäähtyä hetken ja kaada sitten ohuena nauhana omenamehun sekaan koko ajan tasaisesti vatkaten. Anna hyytyä jääkaapissa ensin 10-15 minuuttia, koska ihan juoksevana se voi valua kakun reunojen ohi vadille ja jääkaappiin. Vahdi ettei kiille kuitenkaan hyydy astiassa liikaa.
Kaada ja levitä kakun päälle haluamasi paksuinen kerros sinistä kiillettä mereksi. 
Hyydytä vielä pari tuntia tai yön yli.

Koristele keksinmuruilla ja simpukkakonvehdeilla.


Merenrantalomasta haaveillen.


Huoh. 
Onneksi sentään kakku oli hyvää, koska varpaiden kasteluita turkoosissa meressä ei ole ihan lähitulevaisuudessa tiedossa!


Olikos muuten aika ihanat synttärikahvikelit viikonloppuna pihalla? 

Esimerkiksi toissa vuonna lapioin vielä viimeisiä lumia terassilta syntymäpäivänäni ja kahvit juotiin visusti sisätiloissa!


Hyvää synttäriä siis mulle! 

14 kommenttia:

  1. Näyttää todella kauniilta kakulta ja varmasti maistuu hyvälle! :) Myöhäiset onnittelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!
      Olihan se suussasulavaa... ;-)

      Poista
  2. Onnea! AIvan mahtavan hieno kaakku. :)

    VastaaPoista
  3. Siis NAM! ja aivan mielettömän hienoksi oot saanut ton meren pinnankin. Tää on aivan mahtavan hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iitu! Ja siis nyt on pakko sanoa, että kiilte pintahan on kuplia lukuunottamatta ihan sileä, laineet on siinä valkosuklaamassassa ja saavat pinnan vain näyttämään lainehtivalta. ;-)
      JOS jäi epäselväksi...
      :-)

      Poista
  4. Upea!!! Ja onnea paljon :) Itselläni on ihan vastaavanlaisen kakun kuva ideakansiossa odottamassa aikaa oikeaa :)

    VastaaPoista
  5. Onnea :)

    Upea kakku! Ja onpa hyvä, että lisäsit sulkuihin tuon Älkää vaan kysykö -maininnan, muuten olisi ollut pakko kysyä :) Ja herkut ovat vielä jääneet jäljelle viimeiseen palaan! Minä olisin rohmunnut simpukan sisältävän palan heti (jos olisin edes raskinut koskea kakkuun, niin kaunis se on).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D

      Ahahhaa! Kymmenvuotias poikani olikin rohmuamassa heti sellaista palaa, missä olisi mahdollisimman monta konvehtia, mutta kielsin. Ja sitten ei kukaan mukaan uskaltanut niitä ottaa! :-D

      (ja rasia oli sellainen pieni ja se oli jäänyt sinne hyllyn takareunaan piiloon...)

      Poista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...