perjantai 13. syyskuuta 2013

Täydellisen mutakakun metsästys ja salaisia neuleylläreitä

Syksyn haasteena leipomusrintamalla on ollut täydellisen mutakakun metsästys. 
Ei huono homma. Ei itseni eikä poikien mielestä, suklaasyöppöjä kun ollaan!
Kladdkaka eli mutakakku on ihana herkku. Se on mehevä ja suklaisen suussa sulava. Olen tähän asti nauttinut nämä tahmeat herkkuni kaupan pakastealtaasta hankittuna tai satunnaisesti jossain  konditoriassa. Tänä syksynä tajusin (taisi olla joku järjetön makeanhimo yhdistettynä tyhjään herkkukaappiin) että mutakakun voi myös tehdä itse. Useat reseptit, joihin törmäsin, sisälsivät oikeaa suklaata. Sitä ei siis kaapissa ollut joten piti löytää kaakaojauhepohjainen ja mahdollisimman helppo (siis nopea, se himo oli aikamoinen) resepti. Testailimme Eetun kanssa eri versioita sekä paistoaikoja ja kehittelimme

TÄYDELLISEN MUTAKAKUN RESEPTIN

Kas näin:
100 g margariinia tai voita
2 munaa
2,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet (kaakaojauhe siivilän läpi) sekä lopuksi sulatettu rasva. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai käytä voideltua irtopohjavuokaa.  Itse vuoraan irtopohjavuuan leivinpaperilla, koska siitä on pinnoitteet osittain karisseet pois enkä uskalla käytää enää "sellaisenaan".
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Kakku näyttää 15 minuutin paistamise jälkeen raa'alta, mutta kypsyy vielä hetken uunista ottamisen jälkeen. 16 minuuttia on liikaa, kakku kuovui unoilta liian kovaksi. Toki uuneissakin on eroa ja toki kannattaa kokeilla omalle uunille sopiva aika. Huom! Viidentoista minuutin kakku on nopeampi kuin kuudentoista minuutin kakku. Jos on aikaa ja pystyy hillitsemään itseään vielä hetken, voi kakun koristella tomusokerilla. 
Kakun kanssa toimii herkullisesti lämmin vadelmasose ja kermavaahto. 

Luulin ottaaneeni useammankin kuvan näistä mutakakuista, mutta en löytänytkään kun yhden, sekin yllätysyllätys, Instagramista... ;-) 


Täytyy varmaan ottaa projekti uusiksi mutakakkujen kuvailemista varten, ne kun on tosi juhlavan ja erikoisen näköisiä, oi nuo leivostaivaan pikkukikkareet!

Asiasta ihan toiseen. 
Olen mukana tämän syksyn Salainen Neuleystävä -kierroksella ja syyskuun paketti on nyt tullut! 
Voi jännäys!


Babymerinolankaa, Nallea, Kauneimmat Käsityöt -lehti, pojille tarroja, heijastin sekä heijastintarpeita (en muuten olekaan tuollaista heijastilankaa ennen käyttänyt, joten innolla taidan hetikohta kokeilla yhtä juttua) sekä muita pieniä sekalaisia askartelutarpeita! Jee!!  

Ja tässä vielä kortti, jolla salainen neuleystäväni otti yhteyttä ensimmäisen kerran:

 

4 kommenttia:

  1. Taidanpa jokin kerta kokeilla mutakakkua, vaikka olenkin tykännyt tuosta fazerin mutakakku-ohjeesta.

    Ihanan paketin olet saanut.

    VastaaPoista
  2. Ihana, runsas paketti! Sinua on hemmoteltu!

    VastaaPoista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...