lauantai 8. maaliskuuta 2014

Brookie

Ystäväni vihjaisi tälläisesta leivontaohjeesta jokunen viikko ennen kyläilyään ja otin sen ihan suorana vihjeenä. 

Browniesien ja Cookiesien (upeesti taivutettu, tiedän!) ynnääminen samaan kakkuun, eihän tuota voi olla kokeilematta!

Jotain tein kuitenkin väärin, koska tämän ylitaivaallisen leivonnaisen ulkonäkö ei kyllä muistuttanut yhtään esikuvaansa. Taikinat sekoittuivat yhteen ja kakku jäi selkeästi keskeltä raa'aksi, vaikka noudatin ohjetta orjallisen tarkasti!



Maku on kuitenkin mitä upein, joten taidan antaa ohjeelle toisen mahdollisuuden joku päivä!

Tässä vielä ohje kopioituna tuolta Kiusauksessa -blogista:
Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata
(Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä)
Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.
Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.
Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.
Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.
Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. HUOM! Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi. Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.
Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Ihanaa ja herkullista naistenpäivää meille kaikille!

4 kommenttia:

  1. Oooooooooo, voi sanoa hyvästit kevyelle viikonlopulle. Pakko kokeilla tätä!

    VastaaPoista
  2. Varmasti herkullista! Täytyy joskus kokeilla! :) Mulla ois sulle Blogigalluppi-haaste blogissani. Käy vilkaisemassa jos kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se oli!
      Kiitos Eini tuhannesti haasteesta! Mä laitan harkintaan. Yleensä en laiskuuttani jaksa vaistailla, muta jos vaikka? Nyt maaliskuusaa kun pitää tyhjästä nyhjästä tekstiaiheita? ;-)

      Poista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...