sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku

Mehevä sellainen

Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
2dl rypsiöljyä
5dl vehnajauhoja 
1dl mantelirouhetta
1dl kookoshiutaleita
2tl kanelia
2-3tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 ltr/ 500g porkkanaraastetta

Kuorrute:
200g voita
250g tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
(mantelirouhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää öljy sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan porkkanaraaste.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Itse käytän säädettävää, 10cm korkeaa kakkuvuokaa, jonka säädin halkaisijaltaan 19cm kokoiseksi. Näin kakusta tuli kapea ja korkea.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 60 min.

Jäähdytä kakku jääkaapissa vähintään pari tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja siivilöity tomusokeri. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Leikkaa kakku 2-3 osaan (riippuen kakun halkasijasta). Levitä väliin tai väleihin sekä pinnalle täytettä ja koristele mantelirouheella. Jäähdytä vielä hetki jääkaapissa.

Nauti hyvän kahvin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Tämä antaa kyllä ihan uuden merkityksen porkkanakakulle. Nam!!!

    VastaaPoista
  2. Aivan hurrrjan herrrkullisen näköinen! Täytyykin ottaa ohje talteen;) Lurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lurps vaan joo, kerrohan, miltä sitten maistui, jos kokeilet! ;-)

      Poista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...